Team Liquid

BLAST.tv Paris Major 2023 kvalifikācijas turnīri (CS:GO)

Laika periodā no 6. līdz 9. aprīlim, Meksikas pilsētā Monterrejā, norisinājās Amerikas reģiona atlases turnīrs uz BLAST.tv Paris Major 2023 sacensībām, un tajā piedalījās arī Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis ar komandu Team Liquid. 

Team Liquid atlases turnīru iesāka ar divām pārliecinošām uzvarām pār komandām 00NATION (Mirage - 16:4) un Flamengo (Mirage - 16:6), bet pēcāk tika piedzīvots zaudējums pret komandu FURIA (Nuke - 19:16, Inferno - 13:16, Mirage - 4:16). Turnīra izšķirošajā spēlē, Team Liquid trīs karšu sērijā izdevās veiksmīgi apspēlēt komandu Nouns (Inferno - 16:11, Ancient - 16:19, Nuke - 16:9), tādējādi izcīnot sev vietu BLAST.tv Paris Major 2023 turnīrā. YEKINDAR turnīru noslēdza ar HLTV reitingu 1.25 un bija labākais spēlētājs turnīrā kategorijās “Total opening kills”, “Opening kills per round”, un “Impact rating”.

Paralēli Amerikas reģiona atlases turnīram, Dānijas pilsētā Kopenhāgenā, norisinājas arī Eiropas atlases turnīrs, kurā starp dalībniekiem bija atrodama Helvija “broky” Saukanta pārstāvētā FaZe Clan komanda, kurai ceļš līdz nopelnītai ceļazīmei uz BLAST.tv Paris Major 2023 turnīru bija neparedzēti sarežģīts.

Līdzīgi kā Team Liquid, arī FaZe Clan atlases turnīru iesāka ar divām uzvarām pār komandām OG (Ancient - 16:10) un Apeks (Overpass - 16:13), un pēcāk piedzīvotu zaudējumu trešajā spēlē pret komandu NAVI (Inferno - 7:16, Ancient - 11:16). Taču atšķirībā no Team Liquid, FaZe Clan piedzīvoja zaudējumus atlikušajās divās atlases turnīra spēlēs pret komandām Bad News Eagles (Inferno - 10:16, Mirage - 14:16) un MOUZ (Nuke - 8:16, Ancient - 16:9, Inferno - 15:19), kas broky un viņa komandu nosūtija uz pēdējās iespējas kvalifikācijas turnīru. broky turnīru noslēdza ar HLTV reitingu 1.03.

Tā ietvaros sešas komandas savā starpā cīnijās par vienu vienīgo atlikušo vietu uz BLAST.tv Paris Major 2023 sacensībām. FaZe Clan turnīru iesāka ar uzvaru pār komandu Aurora (Ancient - 16:13, Overpass - 16:7), un pēcāk, nervus kutinošā divu karšu sērijā par vietu Major turnīrā, guva virsroku pār komandu Cloud9 (Mirage - 19:15, Inferno - 16:9). broky turnīru noslēdza ar HLTV reitingu 1.20 un bija labākais spēlētājs turnīrā kategorijā “Success in opening duels” (80%).

BLAST Premier Spring Showdown 2023 Americas (CS:GO)

Laika posmā no 29. marta līdz 2. aprīlim, Ziemeļamerikā, tiešaistē, norisinājās BLAST Premier Spring Showdown 2023 Americas turnīrs, kurā piedalījās arī Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis ar komandu Team Liquid. Turnīra ietvaros astoņas komandas cīnijās par vienu ceļazīmi uz BLAST Premier Spring Final turnīru.

Team Liquid turnīru iesāka ar ātru 2:0 uzvaru pār komandu Nouns (Inferno - 16:6, Nuke - 16:8), taču pēcāk tika piedzīvots atkārtots zaudējums ESL Pro League Season 17 turnīra pāri darītājiem paiN (Nuke - 14:16, Anubis - 16:14, Mirage - 12:16), kas YEKINDAR un viņa komandu no turnīra izslēdza. Team Liquid parādītais sniegums nopelnija komandai prēmiju 7,500 USD apmērā. YEKINDAR turnīru noslēdza ar HLTV reitingu 1.05 un bija dalīti trešais labākais spēlētājs turnīrā kategorijā “Opening kills per round”.

The Prodigies (CS:GO)

Trešdien, 12.aprīlī, komanda The Prodigies paziņoja savu nākamās sezonas sastāvu un tā ietvaros joprojām redzēsim spēlētājus Kristeru “keen” Dārznieku un Robertu “Shield” Tipsi, kā arī, treneri Miku “Independent” Siliņu, taču papildus tam, komandai pievienojies arī vēl viens latviešu spēlētājs - Kristaps “krii” Bricis.

Aprīļa mēnesī The Prodigies aizvadija savas pirmās trīs ESEA 45. sezonas Advanced divīzijas spēles, kurās tika gūtas divas uzvaras un piedzīvots viens zaudējums. Sezonas kopvērtējuma tabulā, The Prodigies pašlaik 87 komandu konkurencē ierindojas 36. vietā.

Tāpat arī, laika periodā no 11. līdz 15. aprīlim, tiešaistē, The Prodigies piedalijās CCT Central Europe Series 6 Closed Qualifier turnīrā, kur pēc izcīnītām divām uzvarām un piedzīvota viena zaudējuma, komandai neizdevās kvalificēties CCT Central Europe pamatturnīram, un atlase tika noslēgta ar dalītu 5-8. vietu 16 komandu konkurencē.

Anna “Ann4“ Laurinoviča (CS:GO)

Aprīļa mēnesī, Anna “Ann4” Laurinoviča, ar komandu GUILD, aizvadija atlikušās divas ESL Impact League Season 3 Europe divīzijas spēles, kuru ietvaros tika piedzīvots zaudējums pret komandu NAVI Javelins (Mirage - 5:16, Ancient - 4:16) un gūta uzvara pār komandu G2 Oya (Mirage - 6:16, Nuke - 16:10, Inferno - 16:11). 

Grupu turnīra izskaņā, komanda GUILD, ar gūtām divām uzvarām un piedzīvotiem trīs zaudējumiem, ierindojas 4. vietā savā grupā, tādējādi noslēdzot turnīru dalītajā 7-8. vietā 12 komandu konkurencē. GUILD parādītais sniegums nopelnija komandai prēmiju 1,000 USD apmērā. Ann4 turnīru noslēdza ar HLTV reitingu 0.98.

Reinis “hyskeee” Grīnbergs (CS:GO)

Ceturtdien, 6. aprīlī, Reinis “hyskeee” Grīnbergs pievienojās sieviešu komandas Nigma Galaxy ESEA līgas sastāvam, kura ietvaros pildīs komandas trenera lomu. 

Lai gan oficiālu ziņu par hyskeee pievienošanos no Nigma Galaxy organizācijas pašlaik nav, pats spēlētājs norāda, ka ar komandu aizkulisēs darbojies jau kopš ESL Impact League Season 3 Europe turnīra sākuma, kurā, pēc aizvadītām grupu spēlēm, Nigma Galaxy, ar četrām uzvarām uz vienu zaudējumu, ierindojās 1. vietā savā grupā, tādējādi iegūstot ceļazīmi uz ESL Impact League Season 3 finālturnīru.

Tāpat arī, Nigma Galaxy šajā sezonā startē ESEA līgas Main divīzijā, kur aprīļa mēnesī komanda guva vienu uzvaru, vienu tehnisko uzvaru, un piedzīvoja divus zaudējumus. Sezonas kopvērtējuma tabulā, Nigma Galaxy pašlaik 188 komandu konkurencē ierindojas 110. vietā.

Papildus tam, laika periodā no 11. līdz 15. aprīlim, tiešaistē, Nigma Galaxy piedalijās CCT Central Europe Series 6 Closed Qualifier turnīrā, kur pēc piedzīvotiem diviem zaudējumiem, komandai neizdevās kvalificēties CCT Central Europe pamatturnīram, un atlase tika noslēgta ar dalītu 13-16. vietu 16 komandu konkurencē.

Goexanimo Pringles Kauss (League of Legends)

Aprīļa mēnesī norisinājās Goexanimo Pringles Kauss, kura ietvaros 17 komandas cīnijās par kopējo balvu fondu 625 EUR apmērā. Sacensības iesākās ar kvalifikācijas turnīru tiešaistē, svētdien, 23. aprīli, un tā ietvaros tika noskaidrotas četras komandas, kuras jau pēc nedēļas, sestdien, 29. aprīlī, devās sevi pierādīt klātienē, Goexanimo Gaming Room telpās.

Pēc spraiga trīs spēļu dueļa, ar sērijas rezultātu 2:1, par turnīra čempioniem kļuva komanda T@l, kas lielajā finālā pārspēja komandu ARTICUNA MACRO GAMING. 

Zemāk iespējams aplūkot finālturnīra rezultātus un komandu sastāvus:

  • 1.vieta - T@l (Klydex, HomelessMaster, Jaanis5, Ediz, bAZZILISKS) - 325 EUR

  • 2.vieta - ARTICUNA MACRO GAMING (NerZul, M6msu, lacis, Jabuti, Rift) - 150 EUR

  • 3-4.vieta - Keep on Rolling (robis5c, oFFezz, Wanaei, Der1cks Briesmas, Gandzha) - 75 EUR

  • 3-4.vieta - BorgerLettuceMayo (carlenos, FULLPOWER1, Sandza, Qualzy, Deathless) - 75 EUR

Izmantotie resursi: